3 gevolgen van een verkeerd hoofdkussen

Heb je wel een goed beeld van wat de gevolgen kunnen zijn van een verkeerd hoofdkussen voor je gezondheid? Je zult er nog versteld van staan! Wanneer we mensen informeren over de consequenties, gaat er vaak een lichtje bij hen branden: ‘Daarom, voel je ik me steeds zo vermoeid!’ of ‘Dat is de reden waarom ik steeds last heb van mijn nek.’ Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar de nadelige gevolgen kunnen nog veel verder reiken. We vertellen je er hier meer over en geven je tips voor het vinden van het perfecte hoofdkussen voor een zalige nachtrust! 

1. Stijve en gespannen spieren door een fout hoofdkussen

Bij klachten als stijve en gespannen spieren denken we vaak dat dit komt door inspanning en overbelasting. Maar zelfs als je slaapt, kun je hier last van krijgen! De boosdoener is meestal een fout hoofdkussen, dat niet goed afgestemd is op jouw lichaam en slaaphouding. Je nek kan daardoor te veel buigen en verkrampen, waardoor je spieren pijn gaan doen. Dit kan op de lange duur ook doorwerken in je schouders-, rug- en armspieren. Een van de belangrijke richtlijnen voor het aanschaffen van een hoofdkussen is dat je hoofd op het kussen in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. 

2. Je bent constant moe en humeurig
Als je hoofdkussen niet goed ligt, dan zal je regelmatig wakker worden, vanwege een oncomfortabele houding. Je valt daardoor niet in een diepe slaap, terwijl dit zo ontzettend belangrijk is voor je lichaam en geest om te herstellen van de inspanningen door de dag heen. Een nachtje slecht slapen kan al zijn weerslag hebben, maar wat als dit elke nacht het geval is? Je zult voortdurend gebrek hebben aan energie en jezelf voortslepen door de dag. Je productiviteit gaat achteruit en je wordt er ook nog eens humeurig van. Dat is niet prettig voor jezelf, maar ook niet voor je omgeving! 


3. Je concentratie en geheugen verslechteren

Op de lange termijn slecht slapen heeft verregaande consequenties voor je gezondheid, vooral ook voor je brein. Veelgehoorde consequenties van slecht slapen zijn een verminderde concentratie en een slechter geheugen. Ook hoofdpijn door slecht en te weinig slapen komt veel voor. Zowel in je professionele leven als in privéleven is dat geen pretje. Wil je korte metten maken met deze slapeloze nachten? Maak er dan werk van door onder meer eens een goed hoofdkussen aan te schaffen. Dat kan al een wereld van verschil maken. Er is een speciaal kussen dat direct veel van bovenstaande klachten zal verminderen of zelfs compleet zal verhelpen!

Een hoofdkussen dat zich aanpast aan jou!

Een hoofdkussen vinden, waarmee jouw slaapproblemen snel verleden tijd zijn, is misschien wel gemakkelijker dan je dacht! Er bestaan namelijk kussens met een speciale schuimvulling, die zich perfect aanpast aan ieders lichaam. Deze Magic Pillow kun je bovendien zelf bijvullen of je kunt er juist wat vulling uit halen. Zo stem je dit kussen steeds op jouw noden af!