Best een hele flexibele folie, die bubbelfolie. In de volksmond wordt deze folie ook wel als noppenfolie aangeduid. Het mooie van de folie is dat je er grote en zware producten mee kunt beschermen. Tegelijk laat de folie zich ook goed toepassen bij hele kleine en lichte spullen. Het laat zich ook goed op maat knippen. De kracht van bubbeltjesfolie is als volgt uit te drukken:
- Flexibele toepassing
- Flexibel materiaal
- Hoge beschermingswaarde
- Hoge isolatiewaarde
- Gaat moeilijk stuk
Zowel webshopeigenaren als verhuizers zijn enthousiast over de toepassing van noppenfolie. Het is een afdoende wijze om artikelen of inboedel te beschermen tegen vooral trillen, schokken en stoten.
Standaard en geëmailleerd bubbelfolie
Bubbelfolie wordt in diverse soorten gemaakt. Zo heb je de standaard noppenfolie die tweelaags is. Een laag is glad en de tweede laag bevat halve bolletjes die gevuld zijn met lucht. Die bolletjes zijn heel stevig en je krijgt de lucht er dan ook moeilijk uit. Soms heb je folie nodig om te verpakken met gecontroleerde temperaturen. Daar is geëmailleerd noppenfolie geschikt voor. Die heeft een thermische kwaliteit die de temperatuur van je producten regelt. Ideaal om tropische levensmiddelen mee te verpakken maar doet ook goed werk bij het beschermen van bijvoorbeeld olieverfschilderijen of grafiek.
Schuimplastic en antistatisch bubbelfolie
Ook is er schuimplastic noppenolie. Hier is een schuimlaminaat aan toegevoegd zodat je eigenlijk folie krijgt met een kussenwerking. Goed materiaal om delicate spullen mee te omgeven als die op reis gaan. Tot slot heb je nog antistatisch folie. Deze folie doet het prima als je elektronische producten naar de klant wilt sturen. De folie beschermt elektrische apparatuur tegen een teveel aan statische elektriciteit. Je herkent deze folie aan de roze kleur.
Aanbrengen van de folie
Je koopt bubbelfolie op de rol. Ga je het gebruiken om je in te pakken spullen eerst te beschermen? Knip dan een royaal deel van de folie af. Is het artikel erg breekbaar, knip dan eerder veel te veel af dan iets te weinig. Leg de geknipte folie met de luchtbellen naar boven. Plaats je product dan op de bubbeltjes. Rol of pak het product dan ruim in met de folie die je strak rond het product wikkelt. Plak de losse delen van de folie daarna vast met een tape om de strakheid te waarborgen. Moet je veel inpakken, doe dan ook een productsticker op het geheel. Want hoewel noppenfolie wel doorzichtig is, zie je het product niet echt meer als die achter diverse lagen folie zit.
De folie in de beschermingsketen
Bubbelfolie hoort in een keten van bescherming thuis. Wie z’n producten heelhuids en ongeschonden bij de klant afgeleverd wil hebben, benut de hele keten. De folie is daarvan een belangrijke schakel want de honderden miniluchtkussentjes van de folie kunnen zelfs de meest veelvormige artikelen goed omhullen. De tweede schakel is de doos zelf. Bij breekbare spullen wordt dubbel of zelfs driedubbel golfkarton aangeraden. En als derde schakel dient het opvulmateriaal tussen het met folie omgeven artikel en de doos: bijvoorbeeld schuimpinda’s of zigzagkarton. De drie schakels tezamen zorgen voor een maximale bescherming van het artikel dat van webshop naar klant gaat reizen.