Daarom een Optima Red Top accu kopen

Optima Accu’s zijn geweldige en zeer sterke accu’s. Echte krachtpatsers. Ze hebben een lange levensduur, zijn geheel onderhoudsvrij en kan ook nog eens niet gaan lekken. Dat laatste maakt dat u de batterij in elke gewenste hoek kan installeren. De Optima Red Top accu – een AGM accu – worden onder andere gebruikt voor grote dieselmotoren en andere zware machines met vaak ook zware omstandigheden. In dit artikel lees je de voordelen van een Optima Red Top accu, welke accu’s nog meer in de Optima serie horen en wanneer je welke accu wanneer moet kopen.

Optima Red Top accu voordelen

De Optima Red Top accu’s kopen betekent dat u de accu tot twee keer zo lang kunt gebruiken in vergelijking met andere loodaccu’s welke dezelfde capaciteit hebben. Twee keer een langere levensduur dus. De Red Top heeft een zeer hoge stroomafgifte tijdens de eerste tien seconden van het starten dan vergelijkbare loodaccu’s. En dankzij de constante kwaliteit in prestaties kunt u er ook vanuit gaan dat de batterij op hetzelfde niveua blijft werken. Ook wanneer de accu wordt ontladen.

U kunt ook gerust de Red Top accu even niet gebruiken. Een volledig opgeladen accu kan zelfs na 12 maanden stilstand nog direct en perfect een auto of ander voertuig starten. Ook van extreme toepassingen deinst de accu niet van terug. Ze zijn namelijk tot 15 keer minder gevoelig voor trillingen dan andere traditionele accu’s. Daalt de temperatuur tot zelfs -40 of is de omgeving juist heel warm (tot +40 graden)? Ook onder die extreme omstandigheden werkt de accu naar behoren.

Tot slot zijn – zoals eerder genoemd – de Optima Red Top batterijen lekvrij. Dat betekent dat u de accu in elke gewenste positie kan installeren.

Corrosievrije aansluitingen en maximale veiligheid

De Optima accu’s zijn gemaakt met een schokvaste polypropyleen behuizing en voorzien van zelfdichtende veiligheidsventielen. Ook de aansluitingen zijn gewoon geheel corrosievrij. De AGM technologie met elektrolyt is geabsorbeerd in glasvezel en garandeert maximale veiligheid. Het interne rooster van hoogwaardig lood zorgt voor lage inwendige weerstand en een lange levensduur. De solide gegoten verbindingen zorgen ervoor dat alle beschikbare kracht ook daadwerkelijk geleverd kan worden.

Alle accu’s uit de Optima accu serie

  • Optima Red Top: staat garant voor maximaal startvermogen. De ideale starter voor onder meer landbouwvoertuigen en voor een zware motor van een boot of personenauto. Dus waar net wat meer kracht voor nodig is.
  • Optima Blue Top: ziet u veelal terug in de watersport. Makkelijk te onthouden met de kleur blauw.
  • Optima Yellow Top: deze accu wordt veelal gebruikt in de recreatiesector, zoals in een camper waar een beperkte ruimte is.

In principe maakt het niet uit welke Optima accu wanneer gebruikt. Zo kunt u ook gerust een Optima Red Top accu kopen voor gebruik in de watersport. Bijvoorbeeld voor de boegschroef.

Optima Red Top accu kopen met geschikte (druppel)lader

Bij de Optima Red Top accu moet u ook de juiste lader kopen. U kunt de Red Top ook laden met een druppellader, mits de spanning juist is ingesteld. Is de acculader continue aangesloten? Let er dan op dat de spanning is ingesteld op maximaal 13,8volt en een maximale stroomsterkte van 1 Amp.