De cyclus van plinten bestellen is makkelijker dan gedacht

Wanneer er een keuze is gemaakt over de type plinten dan kun je de plinten bestellen. Plinten bestellen kan op verschillende manieren. Een particulier kan ze zelf bestellen of een bedrijf kan plinten bestellen. Een laminaat bedrijf die plinten gaat bestellen, zal dit vaker in grotere oplages doen bij een groothandel. Een particulier die plinten gaat bestellen, zal dit in kleinere oplages doen. Er kan gekozen worden om plinten te bestellen online. Vaak wanneer plinten online worden besteld volgt er een snelle levering, mits dit in eigen land plaatsvindt. Vind het bestellen van plinten plaats in een ander land en worden deze bezorgd in het thuisland, kan dit nog wel eens wat vertraging opleveren of langer duren dan gewend. Standaard plinten bestellen zorgt ook voor een snelle levering. Wordt er bijvoorbeeld gekozen voor een aparte materiaalsoort plinten, dan kan het bestellen wel eens vertraging oplopen. Toch is het erg gewoon dat bouwmaterialen langer op zich laten wachten dan gemiddelde producten. 

Transport is even belangrijk

Plinten bestellen gebeurt net zo vaak online als dat het offline gebeurt. Met offline plinten bestellen wordt bedoeld wanneer de plinten in de winkel worden besteld. Er kan gekozen worden om verschillende materialen plinten te bestellen. Wanneer je stenen of granieten plinten wil bestellen, zorg er dan ook voor dat je rekening houdt met transport. Een dergelijk product is kwetsbaar en het zou zonde zijn wanneer deze bij aankomst gebroken zijn. Zorg er daarom altijd voor dat wanneer je plinten wil bestellen, dat de plinten thuis worden bezorgd. Je bent in de meeste gevallen dan verzekerd. Koop je plinten die minder zwaar zijn dan stenen of granieten plinten, dan loop je minder risico wanneer je ze zelf vervoerd naar huis. Wel moet ervoor gezorgd worden dat ze onder transport niet beschadigd worden. Krassen op een mooie houten plint ziet er niet mooi uit. Dit geldt ook voor kunststoffen plinten, MDF plinten en andere soorten plinten. Krassen op de plinten tijdens het vervoer kunnen worden voorkomen door een stoffen doek tussenin te leggen of piepschuim te gebruiken. 

Behangen met plinten

Wanneer je plinten bestellen wil maar niet zeker weet welke bevestigingsmethode je moet gebruiken, lees dan even verder. Kunnen plinten worden bevestigd op behang is een vaak gestelde vraag. Het is belangrijk dat voordat je gaat behangen, resterende plinten worden verwijderd. Plinten kunnen gewoon bevestigd worden op het behang. Het ziet er natuurlijk het mooiste uit wanneer het behang niet stopt waar de plint begint. De afwerking van behang achter de plint ziet er mooier uit dan wanneer de plinten beginnen waar het behang stopt. Om plinten of overzetplinten mooi te plaatsen, moet dit netjes gebeuren. Heb je nog geen vloer geplaatst, zorg dan dat je eerst de vloer plaatst voordat je plinten gaat bestellen. De vloer kan een hele andere indruk geven wanneer deze is geplaatst en je wil daar graag passende plinten voor bestellen.