De steigerbuis: meer dan alleen een constructiemateriaal

De steigerbuis staat al decennia bekend als betrouwbaar materiaal om steigers mee op te bouwen. Dat dit materiaal uitermate geschikt is voor constructie, is dus al bekend. Maar, wat als je dit duurzame materiaal ook kan verwerken in jouw eigen huis? Steigerbuis is namelijk een sterk en betrouwbaar materiaal wat ook in jouw huis of tuin uitstekend kan worden toegepast. Kom in dit artikel meer te weten over de mogelijke toepassingen van dit materiaal.

Wat is een steigerbuis

Een steigerbuis is een grote, lange, buis die vaak gemaakt is van staal of aluminium. De meeste mensen kennen deze buizen van de steigers. Doordat de buizen zo sterk en duurzaam zijn, is het een betrouwbaar materiaal voor de steigers geworden. Ondanks dat de buizen in deze context vaak robuust en ruw zijn, zien ze er niet altijd zo uit. Een steigerbuis is namelijk ook beschikbaar in andere afwerkingen, waaronder een zwarte kleur, en is ook beschikbaar in een vierkante vorm, in plaats van rond. In de laatste jaren zijn steeds meer mensen gaan experimenteren met dit type materiaal, omdat ze de voordelen wilde toepassen in andere contexten. Een van deze nieuwe contexten is het interieur.

De best leverancier voor steigerbuizen

Om een ruw en robuust materiaal als een steigerbuis te gebruiken in jouw woning, moet je eerst op zoek gaan naar een plek die op maat gemaakte steigerbuizen aanbiedt. Dit is belangrijk omdat je voor jouw woning wellicht niet de ruimte hebt om te werken met meterslange buizen. Daarnaast is de kans klein dat jij apparatuur tot jouw beschikking hebt om de buizen mee af te snijden. Bij Steigerbuisstunter bestel jij jouw buizen op maat. Het maakt niet uit welk materiaal je wilt, hoe dik je ze wilt hebben en hoe lang de buizen moeten zijn, bij deze winkel zorgen ze dat het wordt geregeld. Hierdoor kan jij echt creatief worden met het materiaal.

De verschillende afwerkingen

Voordat je aan de slag gaat met jouw doe-het-zelf project, is het tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden van een steigerbuis. Dit product biedt namelijk veel mogelijkheden. Doordat het materiaal geschikt is voor buiten en bestendig is tegen weer en wind, is het bijvoorbeeld ideaal om een overkapping of veranda mee te bouwen. Ook binnenshuis is het verwerken van een steigerbuis mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een bijzettafel met een stoer onderstel of een kast met stalen details. Dit zijn nog maar een paar van de mogelijke manieren hoe je deze buizen kan toepassen.

Steigerbuizen in jouw interieur

Bij de bovengenoemde leverancier zijn de steigerbuizen beschikbaar in allerlei verschillende formaten en afwerkingen. Het formaat kan jij exact op maat laten maken, gebaseerd op jouw project. Heb jij een onderstel nodig voor een keukentafel van 1 bij 2 meter? Dan kan jij een onderstel exact op maat laten maken. Aangezien staal over het algemeen erg zwaar is, is het ook mogelijk om te kiezen voor een aluminium steigerbuis. Dit is over het algemeen een lichter materiaal, wat dus makkelijker te verplaatsen en te verwerken is in het interieur.