De voordelen van houten jaloezieen

Houten jaloezieen voegen sfeer toe aan je woning. Deze jaloezieën zijn in diverse kleuren te verkrijgen waardoor ze altijd wel passen bij jouw interieur. Afhankelijk van de kleur van de houten jaloezieen passen ze goed bij een industriële woning maar ook een landelijke of moderne woning. Een voordeel aan houten jalozieen is dat ze een goede isolatiefactor hebben. Ook zorgen ze voor een goede akoestiek in de woning. Ook zorgen deze jaloezieën ervoor dat er nog wat licht naar binnen komt. Ideaal wanneer je niet wilt dat de kamer volledig donker wordt. Jaloezieën kun je in iedere kamer van de woning plaatsen. Wanneer je juist wel wilt dat de kamer volledig donker wordt kun je nog kiezen voor een extra gordijn over de jaloezieën heen. Met de jaloezieën kun je eenvoudig de warmte en het licht in de kamer regelen en zijn ze eenvoudig in gebruik.  

Houten jaloezieen kant-en-klaar of volledig op maat gemaakt

Houten jaloezieen zijn te koop in diverse afmetingen. In sommige gevallen kun je een kant en klaar model kopen welke perfect past in jouw raamkozijn. Wanneer dit niet het geval is kun je ook de jaloezieen op maat laten maken. Zo weet je zeker dat alles perfect op zijn plaats past en kun je genieten van je nieuwe jalozieen. Met deze raambekleding is het eenvoudig om sfeer in huis te halen doordat je zelf de stand van de lamellen kunt kiezen. Hiermee bepaal je dus hoeveel licht er naar binnen schijnt. Dit kan zorgen voor voldoende privacy, houd de warmte buiten en laat voldoende licht in de kamer. Reden genoeg om te kiezen voor jaloezieën in de woning. Let er met jaloezieën op dat je deze regelmatig afstoft. Jaloezieën trekken namelijk wat stof aan en zeker als je de zwarte variant kiest kun je het stof goed zien zitten. Regelmatig een stofdoekje langs de lamellen zorgt ervoor dat alles er spik en span uit blijft zien. 

Het verschilt tussen shutters en jaloezieën

Wellicht vraag je je af wat het verschil is tussen shutters en houten jaloezieen. Shutters kunnen op meerdere manieren worden geopend om zo licht binnen te laten of juist buiten te houden. Zo kun je de deurtjes van de shutters volledig openen of sluiten. Houten jaloezieen kun je ook volledig sluiten, openen en omhoog trekken maar er zal altijd een beetje licht naar binnen komen. Door te kiezen voor een trekband kun je meer licht blokkeren. Daarnaast hebben shutters een levensduur van zo’n 20 jaar waar de jaloezieën ongeveer 5 jaar mee zullen gaan. Toch zijn de houten jaloezieen een betere keuze dan de aluminium variant. De aluminium jaloezieën kunnen namelijk makkelijk worden omgebogen en gaan sneller kapot. Ook kan deze variant goedkoper ogen en gaan ze minder lang mee. Bij de aanschaf van jaloezieën kun je vaak zelf bepalen aan welke kant je de lamellen wilt bedienen en kies je zelf de kleur en de maten. 

Kijk ook eens voor leuke meubels op Tomasso Tables