Een elektrische haard voor elk interieur

Een open haard zorgt altijd voor een hele gezellige sfeer. De vlammetjes die om het hout heen dansen, het knarsen van het hout en de vonkjes die zo nu en dan wegspringen, we zouden er uren van kunnen genieten. Helaas is een traditionele open haard niet altijd even praktisch en bovendien kost het veel werk om deze te onderhouden. Met een elektrische haard zijn al deze problemen in één keer weg. Je kan genieten van een mooie haard, zonder al die problemen die een traditionele haard met zich meebrengt. Wil je meer weten over elektrische haarden? Lees dan snel verder, want in deze blog zullen we je er meer over vertellen.

De werking van een elektrische haard

Een elektrische haard heeft dus geen echte vlammen, maar waaruit bestaat het vuur dan? Het vuur wordt geprojecteerd door 3D lampjes. Dit vuur is er over de jaren heen steeds echter uit komen te zien. Vroeger was het verschil tussen echte en neppe vlammen goed te zien, maar dat is nu dus een stuk moeilijker. Om de haard nog milieuvriendelijker te maken, zijn de lampjes van ledlampen. Het kan zijn dat sommige haarden wat warmte afgeven. Dit komt niet door de vlammen, maar er is dan een extra verwarmingselement in de haard geplaatst. Dit verwarmingselement zorgt voor wat extra warmte, maar is meestal niet genoeg om een grote ruimte goed te verwarmen.

Alle voordelen van een elektrische haard op een rijtje

Elektrische haarden hebben heel veel voordelen. Door de lampen in plaats van echte vlammen is er bijvoorbeeld geen rookkanaal nodig. Bovendien zijn deze haarden heel veilig, vooral met kleine kinderen. Doordat de haard niet echt warm wordt zoals een traditionele haard, is er dus geen kans op verbranding. Daarnaast is de haard erg milieuvriendelijk. Dit komt niet alleen door de Ledlampen, maar ook doordat de haard geen schadelijke stoffen uitstoot. Verder heeft een elektrische haard een stuk minder onderhoud nodig dan een traditionele houtkachel. Er komt namelijk geen roetaanslag op de ruiten, aangezien de vlammen lampjes zijn. Als laatste zijn de haarden erg gemakkelijk in gebruik. Het is niet langer meer nodig om te wachten totdat de houtblokken goed vlam gevat hebben, want met één knop zijn de vlammen al aan het dansen.

Verschillende soorten haarden en toepassingen

Elk huis is natuurlijk anders ingericht en iedereen heeft een andere smaak. Gelukkig zijn er bij Ambiance Haarden een heleboel elektrische haarden om uit te kiezen. Voor een strakke look is een inbouwhaard of een wandhaard de perfecte keuze. Deze haarden zitten in de muur, wat voor een hele moderne uitstraling zorgt. Bovendien verlies je geen ruimte. Een net wat speelsere openhaard is de hanghaard. Deze wordt aan het plafond bevestigd en hang dus naar beneden. Dit ziet er vaak heel industrieel uit. Daarnaast is het vaak ook nog mogelijk om de ombouw van de elektrische haard uit te kiezen. Zo blendt de haard helemaal met het interieur. Om de haard helemaal persoonlijk te maken, is er soms zelfs de mogelijkheid om de houtset en de achterwand uit te kiezen.