Hoe kiest je de ideale kledingkast voor de slaapkamer?

De kasten, die van essentieel belang zijn voor de organisatie, worden beschouwd als meubilair waarvan het belangrijkste kenmerk de functionaliteit is. Maar tegenwoordig gaat het veel verder dan praktisch nut en brengt het schoonheid en technologie samen in één plaats.

Het kiezen van het beste model is echter geen gemakkelijke taak. Je moet rekening houden met de grootte, het materiaal, de functie, het schoonmaakgemak, en andere details. Hieronder presenteren wij je een stap voor stap die je zal helpen de ideale kledingkast voor de slaapkamer te kiezen. Kijk hier eens naar!

Leg alles vast wat in de kast bewaard moet worden
Alvorens na te denken over de proporties van de kledingkast, de diepte en de afmetingen ervan, dient je een inventaris te maken van alles wat erin zal worden opgeborgen.

Het initiatief helpt bij het bepalen van de ideale grootte van de kledingkast, alsook van de vakken die het meest gebruikt zullen worden. Iemand met veel pakken, bijvoorbeeld, heeft misschien een groter rek nodig. Een vrouw met veel schoenen moet meer ruimte aan deze voorwerpen besteden.

Let op de afmetingen
De aanbevolen diepte van een kledingkast is gewoonlijk 55 cm, wanneer de deuren schuifdeuren zijn. Indien voor schuifdeuren wordt gekozen, kunnen de maten variëren van 65 cm tot 70 cm. Als de kamer klein is, zijn schuifdeuren de beste optie, die minder ruimte innemen en de circulatie niet hinderen.

Kies waar de kledingkast geïnstalleerd zal worden
Bij de keuze van de plaats van opstelling van de kledingkast moet men er om redenen van ruimtegebruik voor kiezen deze geconcentreerd aan één wand van de kamer te laten.

Over het algemeen is de meest geschikte naast het bed. Dit komt omdat het de circulatie van zijn bewoners niet belemmert. Als jouw kamer groot is, kan hij voor, schuin of zelfs achter het bed staan.

Denk aan scheidingswanden en compartimenten
Met de inventaris van alles wat zal worden opgeborgen, is het tijd om na te denken over de ideale verdelers en vakken voor jouw garderobe. Lange hangers zijn ideaal voor wie veel kostuums en feestjurken heeft.

Een ander alternatief is te kiezen voor hangers met twee compartimenten (de een recht boven de ander). Deze optie is perfect voor wie veel broeken en jassen heeft. Blouses, ondergoed, sokken en strandkleding kunnen gemakkelijk in de laden worden opgeborgen. Wat schoenen betreft, is het het beste te investeren in rekken, maar niet te diep, zodat het gezichtsveld niet wordt geschaad en het dus gemakkelijker is het model van de dag te kiezen.

Bron: superrenovatie