Je huis extra beveiligen met een goed cilinderslot

Er zijn heel veel verschillende sloten op de markt, met elk hun eigen voordeel. De één is extra veilig, de ander gaat jaren mee en weer een andere is makkelijk om te vervangen. Als je je sloten gaat vervangen, of om een andere reden nieuwe sloten nodig hebt, kan het kiezen van een goed slot best lastig zijn. Want hoe bepaal je nou of een slot veilig is? Wij willen je graag helpen bij het maken van deze keuze. Daarom vertellen we je in deze blog alles wat je moet weten over het cilinderslot. Wil je weten of dit slot goed bij jou en jouw huis past? Lees dan snel verder! 

Wat is precies een cilinderslot?

Voordat we de voordelen van dit slot op een rijtje gaan zetten, zullen we eerst uitleggen wat een cilinderslot precies is. Zo kan je deze niet alleen herkennen in de winkel, maar weet je ook precies waar we het over hebben. Een cilinderslot bestaat uit een ronde buis, een cilinder dus, die je in de deur plaatst. Je kan kiezen of je een slot wil die je aan twee kanten over kan maken, of alleen maar aan één kant. Voor een voor- of achterdeur is een slot dat je aan twee kanten open kan maken natuurlijk makkelijker. Voor, bijvoorbeeld, een kastdeur of een garagebox is de andere optie beter. Verder kan je nog kiezen uit een oplegslot of een insteekslot. Een oplegslot is handig voor deuren van kunststof. Een insteekslot wordt meestal gebruikt voor houten deuren.

Voordelen van een cilinderslot

Een cilinderslot heeft heel veel voordelen. Zo kan je kiezen uit veel verschillende maten, waardoor je altijd wel een slot kan vinden dat perfect op jouw deur past. Deze sloten zorgen ook voor de beste beveiliging. Controleer wel altijd of het Stichting Kwaliteit Gevelbouw logo  (SGK) op het slot staat. Zo weet je zeker dat het slot gecontroleerd is op veiligheid. Elk slot wordt namelijk gecontroleerd op veiligheid door de SGK en beoordeeld met sterren. Sloten met twee of drie sterren zijn het veiligst. Ook zijn de sloten makkelijk zelf in een deur te zetten. Als je netjes stap voor stap de handleiding opvolgt, zit het slot zo in de deur! Op deze manier hoef je geen professioneel bedrijf in te huren en bespaar je extra kosten.

Hoe bepaal je de juiste maat?

Een cilinderslot vindt je dus in veel verschillende maten. Maar hoe bepaal je dan de juiste maat? Dit kan je meestal zelf bepalen. De makkelijkste manier om dit te doen is door het oude cilinder uit de deur te halen. Dit doe je door het losdraaien van de montageschroef. Zodra je deze los hebt, kan je de sleutel in het slot steken en deze naar je toe te trekken. Als de cilinder uit de deur is, kan je deze gaan opmeten. Meet vanaf het midden tot aan de buitenkant en vanaf het midden naar de binnenkant. Het is belangrijk dat je beide kanten opmeet, want de afmetingen kunnen een klein beetje verschillen.

De juiste cilinders voor jouw sloten snel gevonden bij Doorax.