Op deze manier voorkomt u een verstopte afvoer

Wanneer u thuis met een verstopte afvoer te maken krijgt, dan levert dat direct veel problemen op. De afvoer is niet meer te gebruiken en het kan nog gaan stinken in huis ook. Dat is natuurlijk niet aantrekkelijk. Daarom is het slim om niet de verstopping te herstellen, maar in de eerste plaats al te voorkomen dat het zo ver komt. Daarom is het goed om te weten wat er allemaal mogelijk is. U kunt altijd nog de loodgieter in Leeuwarden erbij betrekken als het probleem te groot blijkt te zijn. Die kan het dan voor u oplossen

Zorgen voor afvoer

In de eerste plaats is te voorkomen dat u met een verstopte afvoer komt te zitten te verzorgen door deze goed te gebruiken. Spoel deze dus zo nu en dan even door met water. Dit doet u met heet water om eventuele resten die aankoeken goed los te krijgen. Dit is een gemakkelijke methode die geen schade toebrengt. Een andere goede optie is het gebruik van soda. Dit kan er ook goed voor zorgen dat de afvoer goed blijft doorlopen, zonder dat daarbij schade wordt aangebracht aan het systeem bij het schoonmaken. Een schepje van het middel in wat water kan al voldoende zijn.

Opletten met problematisch vuil

Om te voorkomen dat uw afvoer verstopt, kan het ook gewoon slim zijn om de materialen die de verstopping veroorzaken niet door de afvoer te spoelen. Denk bijvoorbeeld aan vette stoffen. Overgebleven jus of frituurvet zijn waarschijnlijk wel de bekendste voorbeelden. Zeker wanneer u daarna nog andere resten probeert weg te spoelen. Een ander goed punt is het opletten met haren die losgewassen worden onder de douche. Die kunnen er ook uiteindelijk toe leiden dat de afvoer verstopt raakt. Door hierop te letten en voorzorgsmaatregelen zoals een roostertje te verzorgen, is al veel te voorkomen. Maak dit dan ook nog eens regelmatig schoon voor maximaal resultaat en een goed lopende afvoer in huis.