brown wooden surface with white and black textile

Op zoek naar licht eiken laminaat?

Wanneer je je woning helemaal naar jouw smaak kunt laten maken, is het slim om over van alles en nog wat na te denken. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan het meubilair dat je wil kopen, maar ook zeker aan de vloer die je zou willen laten leggen. Veel mensen zouden graag een houten vloer willen hebben, maar dat heeft ook wat nadelen. Het kan daarom ook helemaal geen slecht idee zijn om eens te kijken naar licht eiken laminaat. Dit heeft veel van de voordelen van hout, terwijl het verder ook nog andere voordelen heeft ten opzichte van echt hout.

Licht eiken laminaat is betaalbaar

Een van de grootste redenen voor mensen om te kiezen voor licht eiken laminaat, is het feit dat dit een stuk betaalbaarder is dan een echte eikenhouten vloer. Hoewel je het verschil tussen laminaat en echt hout wel kunt zien, is het vaak niet zo heel verschillend. Zeker vandaag de dag is er laminaat te krijgen wat er levensecht uitziet. Als je daar dan slechts een fractie van de prijs voor betaalt, is het vaak een makkelijke optie om toch maar eens voor laminaat te kiezen in plaats van echt hout.

Minder onderhoud nodig

Verder is het ook goed om te weten dat een vloer van licht eiken laminaat over het algemeen een stuk minder onderhoud nodig heeft. Ondanks het feit dat je natuurlijk nog wel eens in de zoveel tijd een dweil over je vloer wil halen, heb je er verder in de regel weinig omkijken naar. Dit kan handig zijn als je zelf gewoon niet zo van het onderhouden van je woning bent of als je graag meer tijd over zou willen houden voor andere zaken. Zeker een reden dus om voor laminaat te kiezen in plaats van hout.

Licht eiken laminaat slijt minder snel

Ook is het van belang dat je lang van een vloer kunt genieten. Het laten leggen van een vloer is vaak namelijk nogal een klus. Je hele woning moet dan leeg worden gehaald en de klus neemt vaak wel een tijdje in beslag. Verder is het ook nog eens relatief duur als je om de zoveel tijd weer een vloer zou moeten laten leggen. Het is daarom erg praktisch dat licht eiken laminaat bijna niet slijt. Op deze manier is de levensduur van laminaat erg lang en kun je er dus echt een hele tijd van genieten.

Perfect te combineren met vloerverwarming

Ook is het slim om wat verder te kijken dan puur hoe de vloer eruitziet. Het is namelijk ook belangrijk om te weten of je vloer wel te combineren valt met vloerverwarming. Als je je woning met vloerverwarming wil gaan verwarmen, kan het nogal een gedoe zijn als je vloer daar niet voor gemaakt is. Gelukkig heb je met licht eiken laminaat het geluk dat dit wel uitstekend te gebruiken is in combinatie met een vloerverwarming. Zo kun je je woning dus verwarmen op de manier die jij het prettigst vindt.

Heb je vragen? Vraag het aan de experts van Hoomline Vloeren