Tips voor als je gaat verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Heb je al verhuisstress? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips om je verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo kan je zonder stress uitkijken naar je verhuizing.

Verhuisbusje en materialen

Zorg dat je op tijd een verhuisbusje regelt. Ken je iemand die een groot busje heeft? Vraag dan of je het busje mag lenen. Dat is ideaal, want dan ben je er weinig of geen kosten aan kwijt. Als je niemand kent kun je een verhuisbusje huren bij een particulier of een bedrijf. Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Het voordeel van een verhuisbusje huren bij een particulier is dat het vaak voordeliger is. Het nadeel is dat je zelf een verzekering moet afsluiten. Het voordeel van het huren bij een bedrijf is dat je daar de verzekering kunt afsluiten of de kosten hiervan zelfs al in de huurprijs zit. Daarnaast is het meestal iets betrouwbaarder. Wel zijn er steeds meer organisaties die als tussenpersoon werken tussen particulieren die hun busje verhuren en de klanten. Hierdoor is het huren bij een particulier een stuk betrouwbaarder. Naast het verhuisbusje heb je ook de juiste materialen nodig om je spullen goed te kunnen vervoeren, zoals spanbanden en een trolley. Met spanbanden kun je je spullen goed vastzetten. Zo voorkom je dat iets omvalt tijdens het rijden en er schade ontstaat aan je spullen of het busje.

Afsluiten van verzekering

Zorg dat je op de dag van de verhuizing nog een inboedelverzekering hebt voor je oude en nieuwe huis. Hierdoor ben je zeer waarschijnlijk ook verzekerd voor schade tijdens het verhuizen. Controleer dit wel goed in de voorwaarden van je verzekeringen. Daarnaast moet je een verzekering afsluiten voor het verhuisbusje dat je huurt. Controleer altijd van tevoren het verhuisbusje en maak foto’s van al bestaande schade. Zo voorkom je dat je na het gebruiken van het busje hiervan de schuld krijgt.

Vraag op tijd hulp

Verhuizen is altijd zwaar. Daarom is het belangrijk dat je genoeg hulp hebt. Het beste is als je verhuist op een dag in het weekend. In het weekend zijn er meestal meer mensen beschikbaar. Vraag mensen op tijd of ze kunnen helpen met verhuizen. Zo weet je zeker dat je genoeg mensen hebt. Kan je niet genoeg mensen vinden? Dan kan je eventueel iemand inhuren om te helpen. Heb je niet een groot budget? Huur dan een student in om je te helpen met verhuizen. Er zijn speciale bedrijven die studenten verhuren om je te helpen met verhuizen. Sommige van deze bedrijven hebben ook een eigen verhuisbusje. 

Zorg ook dat je genoeg tijd vrijmaakt om je spullen in te pakken. Dit kan je het beste verdelen over een aantal dagen. Spullen die je niet regelmatig gebruikt kun je al eerder inpakken. Zo zorg je ervoor dat alles ingepakt is op de dag van de verhuizing.