Tips voor het kopen van led verlichting

Led verlichting is tegenwoordig helemaal hip om in huis te hebben. Dit heeft te maken met het feit dat led verlichting energiezuinig is. Hiernaast kan je erg lang genieten van led verlichting. De levensduur is namelijk erg lang in vergelijking met gloeilampen. Een ander groot voordeel van led verlichting is dat de lamp zelf niet warm wordt. Dit is dus veiliger dan bijvoorbeeld een gloeilamp. Ben je geïnteresseerd in led verlichting? Dan kan je hieronder een aantal tips lezen voor het aanschaffen van led verlichting.

De lichtopbrengst

De lichtopbrengst wordt bij led verlichting uitgedrukt in lumen. Dit houdt eigenlijk de lichtkracht in van de led verlichting zoals een led spot gu10. De juiste lichtopbrengst is natuurlijk afhankelijk van de soort ruimte. In een kleine kamer zoals een toilet zal je over het algemeen een lagere lichtopbrengst nodig hebben. Je hoeft namelijk een relatief kleine ruimte te verlichten. Dit is anders voor een grote woonkamer. Kijk daarom goed naar de ruimte voordat je de led verlichting aanschaft.

Wil je dat de lichtopbrengst veel is? In dat geval moet je gaan voor een hoge lumenwaarde. Dit staat als het goed is altijd vermeld op de verpakking van de verlichting. In een winkel kan je vaak ook zien hoe de lichtopbrengst is. Overleg in ieder geval met de andere mensen in je huishouden. Iedereen moet natuurlijk achter de keuze staan.

De kleur van de verlichting

Naast de lichtopbrengst is de kleur van de led verlichting net zo belangrijk. Je kan namelijk kiezen tussen verschillende kleuren voor je led paneel 120×30. Bij led verlichting wordt de kleur aangeduid met Kelvin. Wil je in je woonkamer genieten van warm wit licht? In dat geval kan je het beste kiezen voor een lager aantal Kevin. Het is namelijk zo dat hoe hoger je aantal Kevin is voor de verlichting, hoe koeler het licht is.

Het is puur een kwestie van je eigen voorkeur en het doel van de led verlichting. Op kantoor zal je waarschijnlijk sneller kiezen voor koel licht. Denk hier dus goed over na voordat je led verlichting gaat kopen. Het is in ieder geval belangrijk dat je weet dat er verschillende kleuren bestaan waaruit je kan kiezen.

Mogelijkheid om te dimmen

Zou je graag willen dat je de led verlichting kan dimmen? Dan is dit zeker mogelijk. Het is alleen belangrijk dat je een goede led lamp kiest. Het is namelijk niet zo dat elke led verlichting te dimmen is. Lees daarom goed wat er op de verpakking staat. Naast de juiste led lamp is het ook belangrijk dat je de juiste dimmer hebt. Zonder de juiste dimmer werkt de verlichting niet goed.

Lees je daarom goed in over led verlichting die je kan dimmen. Je kan je natuurlijk ook laten adviseren. De keuze is aan jou. Heb je geen idee wat je ermee kan doen? Je kan door de verlichting te dimmen een aangename sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig etentje met vrienden. Fel licht is dan minder gezellig.