Vervaardiging en voordelen van PVC vloeren

De PVC of polyvinylchloride vloer behoort tot de zogenaamde flexibele vloerbedekkingen, zoals linoleum of plantvezelbedekkingen. Het komt steeds meer voor in interieurs en heeft niet voor niets veel voordelen. 

De vervaardiging van de PVC-vloer

PVC komt eerst in de vorm van poeder of korrels. Dit materiaal wordt vervolgens getransformeerd door de kalandertechniek met behulp van een machine. Eerst wordt het PVC-mengsel bereid. Vervolgens wordt het gegeleerd om een ​​pasta-achtige massa te worden die een rooster vormt. Hier worden platen van v ervaardigt.

De verschillende maten PVC vloeren

PVC vloeren bestaan uit vijf lagen, waarvan de laatste de slijtlaag wordt genoemd. Deze trendy vloerbedekking is verkrijgbaar in verschillende formaten, patronen, kleuren en afwerkingen. Waardoor er tal van decoratieve mogelijkheden zijn. Pvc-vloeren worden per vierkante meter verkocht en de prijs varieert naargelang de kwaliteit van gebruik en afwerking.

PVC-tegels

Het formaat PVC-platen is ideaal om het uiterlijk van een tegelvloer te geven. Ze zijn verkrijgbaar in rechthoekig of vierkant formaat. Je hebt de keuze tussen PVC-tegels om te klemmen of PVC-tegels om te plakken. De eerste zijn heel eenvoudig te installeren, omdat er geen lijm of primer voor nodig is. Sommige PVC-tegels zijn ook zelfklevend.

Pvc-bladen

Wil je een imitatie parketvloer bijvoorbeeld een PVC vloer betonlook? Kies dan voor PVC lamellen. Ook hier heeft u voor de montage de keuze tussen zelfklevende pvc-lamellen of opklikbare pvc-lamellen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende aspecten, kleuren en afwerkingen om een ​​veelheid aan decoratieve mogelijkheden te bieden.

PVC vloeren op rollen

De rollen voor de PVC vloer zijn verkrijgbaar met een breedte van 2 of 4 meter. Je kunt het installeren met behulp van dubbelzijdige tape. Als je een voldoende zwaar materiaal heeft gekozen, kan dit alleen worden gelegd.

De voordelen van PVC vloeren

Als je je afvraagt ​​waarom je voor PVC-vloeren zou kiezen, zijn hier de voordelen:

  • Weerstand: het krast niet. Het is ook te vinden in veel openbare instellingen.
  • Gemakkelijk te onderhouden: schoonmaken met een dweil is voldoende, het vereist geen bijzonder onderhoud. Gebruik echter geen producten die te schurend zijn.
  • Alle kamers in huis kunnen ermee bekleed worden. In contact met water vervormt het niet, neemt geen vocht op en is antislip.
  • Het isoleert akoestisch.
  • De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.

Dikte bepalen

Het belangrijkste criterium om naar te kijken wanneer je een PVC-vloer wilt kopen, is de dikte. Hoe dikker het is, hoe beter het bestand is tegen krassen, het gewicht van meubels of zelfs vallende voorwerpen.

  • Zet je hem in een ruimte waar veel gelopen wordt? Kies dan voor een slijtlaag tussen de 0,25 en 0,30 mm.
  • Als het bedoeld is voor een ruimte met veel verkeer, is een slijtlaag van 0,15 tot 0,25 mm voldoende.
  • Als de PVC wordt gelegd in een ruimte met incidenteel verkeer, is een slijtlaag met een dikte tussen 0,12 en 0,15 mm ideaal.