Voordelen van een goed DMS in de bouw

In de bouw is een goede samenwerking van groot belang. Als bouwprojectleider heb je namelijk te maken met verschillende partijen die hun eigen taken goed moeten uitvoeren. Wanneer beslissingen moeten worden genomen, dan heb je altijd toegang nodig tot de juiste documenten van bepaalde mensen. Het is dan ook handig wanneer alle informatie op één plek te vinden is. Alle informatie kan je tegenwoordig eenvoudig bij elkaar houden met een goed modern Document Mangement Systeem (een DMS), zoals Prostream. Dit biedt een eenvoudige, toegankelijke opbergplek voor alle documenten die nodig zijn in een bouwproject.

Verbetering van communicatie

Een groot voordeel van een goed DMS systeem is dat het de communicatie tussen de verschillende partijen en belanghebbenden in een bouwproject aanzienlijk verbetert. Dit kan je verdelen in de verschillende partijen:

  • Voor aannemers en onderaannemers is een goed DMS handig omdat ze niet fysiek aanwezig zijn tijdens bepaalde vergaderingen. Ze hebben wel baat bij toegang tot informatie over aanpassingen die hierin zijn besproken. In een DMS kan deze informatie goed worden bijgehouden, zodat ook mensen die niet fysiek aanwezig zijn alles kunnen vinden.
  • Projectmanagers hebben een belangrijke rol in bouwprojecten. Wanneer alle belangrijke informatie in de DMS staat, kunnen projectmanagers eenvoudig de benodigde documenten vinden, en delen. Door een overzichtelijke plek te hebben besparen de projectmanagers veel tijd.
  • Natuurlijk heeft een goed DMS ook een voordeel voor het boekhoudteam. Doordat alle documenten op één plek staan, kunnen alle kosten en opbrengsten eenvoudig bij elkaar gevonden worden. 
  • Ten slotte is het voor de werknemers op de bouwplaats ook handig om altijd toegang tot de juiste informatie te komen. Ze hoeven niet meer informatie na te vragen aan hun managers, maar hebben altijd en overal toegang tot de informatie die zij nodig hebben om veilig te werk te gaan.

Wil je meer weten over deze handige systemen? Neem dan een kijkje op prostream.app.