Wat is het beste en voordeligste donzen dekbed? 

De meeste mensen besteden veel aandacht aan het kopen van een goed bed. Dat is uiteraard ook heel belangrijk, maar met alleen een comfortabel bed ben je er nog niet. Voor een goede nachtrust is ook een kwalitatief dekbed een topprioriteit. Het moet lekker warm zijn, maar ook weer niet te warm. Daarnaast moet het prettig aanvoelen en bijvoorbeeld niet te zwaar zijn. Een nieuw dekbed? Dat brengt wel weer extra kosten met zich mee. Daarom helpen we je hier op weg met enkele goede tips om zowel het beste als voordeligste donzen dekbed te kiezen! 

Donzen dekbed: is dat niet duur?

‘Een donzen dekbed dat klinkt heerlijk, maar is dat niet erg duur?’ Dit is een veelgehoorde vraag onder consumenten die op zoek zijn naar een nieuw dekbed. Echter, als er iets belangrijk is voor je gezondheid, dan is het wel een goede nachtrust. Het juiste dekbed speelt daarin een belangrijke rol. Investeren in een goed dekbed is dan ook zeker een investering die loont. Toch hoeft een goed donzen dekbed niet heel duur te zijn. Dat doe je door nauwlettend naar de specificaties van de dekbedden te kijken, om zo een weloverwogen keuze te maken en geld te besparen. 

Eenden- of ganzendons?

Wil je niet de hoofdprijs betalen voor een nieuw donzen dekbed, dan kun je een dekbed van eendendons kiezen. Een ganzendons dekbed is doorgaans van iets hogere kwaliteit, maar eendendons is ook gewoon goed. Het scheelt je in ieder geval alweer enkele euro’s in de prijs. Verder isoleert een dekbed van eendendons ook prima. Heb je het niet zo snel koud, dan kan eendendons soms zelfs de voorkeur hebben, omdat je het onder dit dekbed minder snel broeierig warm krijgt. Eendendons reguleert net als ganzendons goed de vochtopname en -afgifte. 

Het hele jaar door hetzelfde dekbed

Door slim de juiste warmteklasse te kiezen voor je nieuwe donzen dekbed betaal je nooit te veel. Veel mensen kopen aparte dekbedden voor elk seizoen. Doordat ze meerdere dekbedden aanschaffen, zijn ze meteen ook meer geld kwijt. Je kunt voor de gulden middenweg kiezen door een donzen dekbed met een warmteklasse 2 of 3 te kiezen. Dit dekbed kun je het hele jaar door gebruiken. Het is niet te warm in de zomer, terwijl het voldoende isoleert in de winter om het niet koud te krijgen. Alleen bij grote temperatuurverschillen kan het te warm of te koud worden, maar in een goed geïsoleerd huis zul je daar geen last van hebben. 

White Cloudz – Goodmorning!

Laat je goed adviseren door een kenner!

Schaf niet zomaar een willekeurig donzen dekbed aan. Laat je eens adviseren door een expert in dekbedden. Je moet bij het kiezen van een dekbed namelijk letten op de soort dons, de vulkracht, het vulgewicht, het materiaal van de tijk, warmteklasse en ook op de afmetingen. Een expert kan je helpen om het dekbed te vinden dat bij jou past, zodat je geen miskoop doet en daardoor te veel geld kwijt bent. Voor goed advies en de beste donzen dekbedden ben je bij White Cloudz op het juiste adres!