Wat zit er in goedkope complete keukens?

Je bent op zoek naar goedkope complete keukens en je twijfelt of dit wel een goede beslissing is. Is een goedkope en complete keuken wel echt compleet of kom je na de koop toch voor onplezierige verrassingen te staan? In dit blog leggen wij uit wat er in goedkope keukens zit. Zodat je zeker weet dat een goedkope keuken zeker de overweging waard is.

Keukenblok is de basis

Uiteraard is er een keukenblok in goedkope complete keukens aanwezig. De fundamentele basis voor iedere keuken! Een keukenblok bevat in de basis opbergruimte voor potten, pannen en keukengerei en ruimte voor een spoelbak. Uiteraard wordt het keukenblok voorzien van een keukenblad naar keuze. Doorgaans van fineer of kunststof om de kostprijs van de nieuwe keuken laag te houden. Uiteraard is het keukenblok ook voorzien van een kraan naar keuze.

Keukenkastjes in goedkope complete keukens

Keukenkastjes zijn essentieel als je bergingsruimte nodig hebt. Voor potten, pannen, servies, kopjes en bekers. Een voorraadkast waar je boodschappen in kunt opbergen is ook geen overbodige luxe in goedkope complete keukens. Keukenkastjes zijn in verschillende maten, kleuren en materialen verkrijgbaar. Om de kostprijs van een keuken laag te houden wordt er doorgaans gekozen voor keukenkastjes met een matte in plaats van een hoogglans afwerking.

Inbouwapparatuur mag niet ontbreken

Inbouwapparatuur ontbreekt ook niet in goedkope complete keukens, want je moet kunnen koken en bakken en boodschappen kunnen koelen en invriezen. En een inbouw vaatwasser is ook geen overbodige luxueuze en voorkomt dat je iedere avond met een afwasborstel en afwasmiddel aan de slag moet. Inbouwapparatuur kan prijzig zijn. Zeker wanneer je kiest voor apparatuur met meer functies. Maar door de juiste beslissingen te nemen en het inkoopbeleid van de aanbieder, hoeft een goedkope en complete keuken niet opeens een stuk duurder te worden als je voor inbouwapparatuur kiest.

Extra’s en toebehoren

Besteklades, afvalemmers, zeep- en afwasmiddel dispensers, keukenrolhouders, LED-verlichting, theedoek hangers, spoelbak matten en afdruiprekken. In goedkope complete keukens mogen deze extra’s en toebehoren natuurlijk niet ontbreken. In de regel kun je bij de aanschaf van een nieuwe keuken voor een standaard toebehoren set kiezen. Die uit cruciale toebehoren en extra’s bestaat. Hier heb je ook vaak een keuze in of je voor een basic of een luxueuzere set kiest.

Vloeren in goedkope complete keukens

De vloer in de keuken is net zo belangrijk als de keuken zelf. De stijl van de vloer moet niet alleen op het design van de keuken zijn afgestemd, maar ook eenvoudig in gebruik en duurzaam zijn. Zodat je jarenlang kunt genieten van een mooie vloer die helemaal in de stijl van je keuken past. Dat houdt bijvoorbeeld in dat een vloer eenvoudig te reinigen en ook vochtbestendig is.

Spatwanden onmisbaar

Een mooie en goede spatwand zorgt ervoor dat een keuken eenvoudig te reinigen is. In goedkope complete keukens mogen spatwanden niet ontbreken en je hebt in de basis een ruime keuze in soorten, kleuren en maten. Het zorgt ervoor dat je keuken schoon en netjes blijft, maar het geeft je keuken ook net even iets meer uitstraling!