Zorg voor een veilige woning door asbestsanering

Wanneer je een oudere woning wil renoveren of afbreken, is de kans groot dat er in het dak asbest zit. Aangezien er heel wat gevaarlijke stoffen in asbest zitten, kan je best beroep doen op een expert om de asbest te laten verwijderen.

Wat is asbest?

Asbest is een materiaal dat in het verleden vaak werd gebruikt als bouwmateriaal of isolatiemateriaal. Het was erg populair omdat het goedkoop en onbrandbaar was. Pas in een latere fase is duidelijk geworden dat het inademen van losse asbestvezels ervoor kan zorgen dat je kanker krijgt. Hierdoor is het verplicht geworden om asbest te laten verwijderen.

Hoe wordt asbest verwijderd?

Asbestsanering houdt in dat een woning wordt vrijgemaakt van asbest. In de meeste gevallen is de veiligste optie om de platen volledig te verwijderen. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de isolatie niet meer in orde is. Hou er dus rekening mee dat het verwijderen van asbest ook de extra kost van nieuwe isolatie met zich meebrengt. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat het verwijderen van asbest ook altijd moet meegedeeld worden aan je gemeente.

Hoeveel kost het om asbest te laten verwijderen?

Afhankelijk van de grootte van de ruimte waar asbest is gelokaliseerd, kunnen de kosten voor de verwijdering hoog oplopen. Zeker omdat in de meeste gevallen ook de isolatie moet vernieuwd worden. Doordat er verschillende aspecten van belang zijn, is het moeilijk om er op voorhand een prijs op te plakken. Revoort komt bij jou langs en maakt na een grondige inspectie een offerte op. Indien je akkoord bent, nemen zij alle aanvragen en vergunningen voor hun rekening. Zo ben je zeker dat alles correct verloopt.